‘“Gors is wel een heel
Overal in Nederland kun je in de zorg gaan werken. Maar Gors is wel een heel bijzondere werkgever. Dat vindt Sarienke Jansen-Vos ook. De goedlachse en gedreven Zeeuwse ontdekte hier samen met haar werkgever waar haar talenten liggen. En maakte daar vervolgens betekenisvol werk van.
Sarienke ging na het vmbo de SPW-opleiding (dat heet nu MZ) doen en ging daarna verder met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. ,,Ik studeerde af en werd na een open sollicitatie bij Gors aangenomen. Gors is een organisatie met een unieke positie in Zeeland. Als enige organisatie richt het zich op drie doelgroepen, te weten mensen met een lichamelijke beperking, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met niet aangeboren hersenletsel”. Sarienke begon in een woning voor mensen die zowel een verstandelijke beperking als een psychische stoornis hadden en stroomde daarna door naar de ambulante tak van Gors waar ze thuisbegeleiding gaf aan jongeren met een verstandelijke beperking. ,,Ontzettend boeiend. De verleidingen zijn groot voor deze jongeren. Je ziet niet dat ze ergens last van hebben, maar ze zijn heel beïnvloedbaar en voor hen is het moeilijk om te relativeren over wat er om hen heen gebeurt. Ik vind het heel mooi om cliënten te helpen in dat proces om de kracht te vinden om zelf zijn of haar eigen keuzes te maken”.
“Laat het systeem niet domineren en geef vooral de cliënten en medewerkers ruimte om zelf te bepalen hoe dingen geregeld worden”
Geen flatje in Rotterdam
Sarienke is nog lang niet uitgewerkt bij Gors. ,,Deze organisatie is innoverend en enthousiasmeert mij iedere dag en Gors is echt een topper op het gebied van scholing en ontwikkeling.’’ Maar wat zeker ook meespeelt in haar enthousiasme, is dat Gors een Zeeuwse organisatie is. ,,Heerlijk, die rust en die ruimte hier. Voor mij echt geen flatje in Rotterdam of zo.’’
Ruimte voor ambitie en eigen keuzes
Sarienke vond het ambulante werk fijn en afwisselend, maar ze wilde meer. Het management van Gors bood haar de kans om intern een traineeship te volgen om zo haar expertise te verbreden en te verdiepen. Gors ging naar een nieuwe organisatiestructuur waarin Sarienke nu als teamcoach een ondersteunende rol heeft in de processen van zelfsturing. ,,Zó interessant. Het is vooral een kwestie van inspireren. Dus niet om hiërarchisch aansturen maar veel meer gaat het om het aanvoelen van medewerkers en hun vragen.” Sarienke houdt daarbij vooral van praktische oplossingen. De regels zijn er voor de mensen en niet andersom, vindt ze. ,,Laat het systeem niet domineren en geef vooral de cliënten en medewerkers ruimte om zelf te bepalen hoe dingen geregeld worden.’’
Ook interesse in werken bij Gors? Kijk op www.werkenbijgors.nl
Bron: MediVacature