Communicatie verbeteren in het Afasiecentrum
In het Afasiecentrum van SVRZ/Gors leren mensen omgaan met de beperking in hun communicatie. Een team van deskundige begeleiders ondersteunt hen daarbij.
Afasie is een taalstoornis die ontstaat door een niet-aangeboren hersenletsel. Afasie is bij iedereen anders. Sommige mensen kunnen de taal wel begrijpen, maar hebben moeite om op woorden te komen of zinnen te maken. Anderen kunnen vrij goed spreken, maar vinden het moeilijk om de taal te begrijpen.
Betere communicatie en meer zelfvertrouwen
In het Afasiecentrum leren de deelnemers omgaan met de beperking in hun communicatie. Een team van logopedisten, afasietherapeuten en deskundige begeleiders ondersteunen de deelnemers daarbij. We zien dat cliënten door de vele oefeningen en de contacten met andere mensen met afasie zelfvertrouwen opbouwen. Ze durven zich beter te uiten naar anderen. Hierdoor verloopt de communicatie vaak makkelijker en kunnen mensen beter deel blijven nemen aan het sociale leven.
Wat kan het Afasiecentrum voor u betekenen?
Hoe betekenisvol het Afasiecentrum is voor de deelnemers, vertellen zij graag zelf in onderstaande video. Dat zij dit zelf kunnen én durven, zegt genoeg over het succes van het Afasiecentrum. Wij zijn trots op de cliënten die zo’n vooruitgang hebben geboekt.
Meer weten?
Het Afasiecentrum heeft zowel een vestiging in Goes als in Terneuzen. Wilt u meer informatie over het Afasiecentrum van SVRZ/Gors of een rondleiding? Kijk dan op deze webpagina, lees de folder of neem contact op met onze de zorglijn van SVRZ via 0900-7879777 of zorglijn@svrz.nl.