Via het Pak Het Aan Team naar een vast contract

“Een vast contract als vaste keukenmedewerker; meer kan ik eigenlijk niet wensen. Ik vind het heel erg leuk bij Klok’uus. Zéker als ik zie dat de gasten het naar hun zin hebben. Ik moet nog veel leren, maar kan inmiddels zelfstandig werken aan de frituurkant en zelfs al borden en borrelplanken opmaken.”

Wesley is blij én trots op het contract dat speeltuin en restaurant Klok’uus in ‘s-Heer Arendskerke hem onlangs heeft aangeboden. Twee jaar werkt hij daar nu en het contract is de mooiste blijk van waardering voor zijn werk, die hij zich kan wensen. “Ik werk nu op woensdag en zaterdag bij Klok’uus en ik ben op dinsdag, donderdag en vrijdag nog steeds actief bij het Pak Het Aan Team bij Op ’t Hof Olmenstein.”

Pak Het Aan Team

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat Wesley bij het Pak Het Aan Team begon. Daar ontwikkelde hij zich tot de gewaardeerde medewerker die hij nu is. Jobcoach Stefan Franke begeleidt hem. “Het Pak Het Aan Team is een tussenstation waar je ‘werkklaar’ wordt gemaakt”, legt Wesley uit. “Ze kijken goed naar wat je interesses zijn. Je kunt bijvoorbeeld hout bewerken, in het groen werken of in de keuken van Op ’t Hof Olmenstein assisteren. Ik heb in het begin vooral houtbewerking en tuionderhoud gedaan. Daarna ben ik via praktijkleren opgeleid tot Facilitair Medewerker.”

Persoonlijke groei

Stefan vertelt dat Wesley al direct bij aanvang over genoeg werknemersvaardigheden beschikte. “Dat is niet bij iedereen het geval. Sommige deelnemers moeten leren om op tijd te komen, om met collega’s om te gaan en/of om verzorgd op het werk aan te komen. Het is niet voor niets een werkleerbedrijf. In het geval van Wesley was het vooral belangrijk om structuur te bieden en zinvolle dingen te doen. Dat heeft hem erg geholpen om te groeien en zich verder te ontwikkelen. Mooi is dat we hier bij Op ’t Hof Olmenstein werk kunnen bieden, dat ertoe doet. Voor alle deelnemers is dat een extra stimulans om te komen. Iedereen weet dat het werk moet gebeuren, zoals gras maaien, ramen zemen of onderhoudswerkzaamheden.”

Stap voor stap

Zo’n twee jaar geleden wees de vriendin van Wesley hem op de vacature bij Klok’uus. Dat leek hem wel iets, vertelt hij. “Ik ben met Stefan gaan praten en ook hij vond het een goed idee. We zijn samen naar Klok’uus gegaan en hebben eerlijk verteld welk traject ik heb doorlopen. Ik ben erg blij dat ik de kans kreeg om het te proberen. Daarna heb ik verschillende contracten gehad”, aldus Wesley. Stefan is al even enthousiast. “Voor Wesley is structuur erg belangrijk en niet teveel prikkels aan zijn hoofd. Daarmee houden ze heel goed rekening. Heeft Wesley een wat mindere dag, dan vertelt hij dat en houden ze daarmee rekening. Leuk is dat ze er werken met een soort van paspoort, waarmee je je via verschillende stappen kunt bekwamen in het keukenwerk. Wesley heeft de eerste stap als keukenhulp al kunnen afvinken. Natuurlijk helpen we hem daarbij, zoals bijvoorbeeld met cursus voor HACCP. Nu is hij bezig met de tweede stap, namelijk de basis van het bereiden van gerechten. We hebben het paspoort als het ware vertaald naar een persoonlijk ontwikkelplan.”

Volwaardige keukenmedewerker

Wesley is blij met wat hij inmiddels kan betekenen in de keuken van Klok’uus. Hij is met name actief aan de frituurkant van de keuken en helpt met het bereiden van alles wat in frituur gaat, van kroketten tot kleine hapjes en van friet tot pannenkoeken. Hij helpt met alles klaarzetten en opruimen en hij maakt borden en borrelplanken op. De twee dagen die hij per week werkt, zijn voor hem precies voldoende. “Meer dagen kan ik niet goed aan. Wel vind ik het fijn om op de andere dagen bij het Pak Het Aan Team aan de slag te zijn. Op vrijdag werk ik altijd bij Op ’t Hof Olmenstein in de keuken. Voor mij is het helemaal goed zo.”

Ook benieuwd naar werkleerlocaties bij Gors? Neem contact op met ons cliëntenbureau via (0113) 273 333 of stuur een e-mail naar clientenbureau@gors.nl voor meer informatie.